Kakšna je dobra fasada

fasada

Ker beseda fasada v francoščini pomeni obraz , je popolnoma razumljivo, da je ta komponenta stavbe zelo pomembna. Fasada stavbe, če je pravilno zasnovana, lahko ustvari posel za poslovne stavbe, ustvari odličen prvi vtis in pusti trajen vtis ter služi praktičnemu varnostnemu oz. zaščitnemu namenu, ustvari točko razlikovanja in ima potencial, da je okoljsko učinkovita.

Ustvari posel:

Ko govorimo o poslovnih stavbah, je prva stvar, ki stranko navadno prepriča, da vstopi v trgovino, da bi lahko kupila artikle, njena sprednja stran. Enak učinek imajo nenavadne ali lepo oblikovane fasade, ki pritegnejo pozornost mimoidočih, ki jih fasada navduši. Za podjetje ima lepa fasada potencial, da privabi potrošnike, kar lahko ne le spodbudi zanimanje za posel, ampak tudi ustvari posel.

Odličen prvi vtis:

Kot smo že omenili, je beseda “fasada” francoska beseda za “obraz”. Zdaj, ko prvič srečate osebo, je prva stvar, ki jo vidite, njen obraz in ne glede na to, ali naredi dober ali slab vtis, si obraz zapomnimo v večini primerov. Enako velja za zgradbo. Dobra fasada omogoča opazovalcem, da ustvarijo dober in trajen vtis o poslovnem ali stanovanjskem objektu, ne da bi sploh poznali namembnost ali vsebino stavbe. Praktični namen: tako za stanovanjske kot poslovne stavbe imajo fasade moč, da ne le izgleda zanimivo, vendar ponuja element praktičnosti. Strukture s fasadami iz masivnega marmorja, vitražov ali zrcalnih stekel omogočajo svojim stanovalcem, da ohranijo občutek varnosti, hkrati pa so videti tudi estetsko prijetne.

Ustvarite fasado, ki je drugačna:

Odlična fasada ima moč pritegniti pozornost in jo zadržati. Edinstvene fasade ponujajo svojim stanovalcem možnost, da izrazijo svojo osebnost, edinstven slog in izstopajo iz okoliških stavb ter tako ustvarijo točko razlikovanja. Za stanovalce stanovanjskih stavb je to velik plus, za poslovne komplekse pa učinkovita marketinška strategija.

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja